Fenomenálny úspech dosiahla počas uplynulého víkendu česká daviscupová reprezentácia, keď na horúcej srbskej pôde dokázala obhájiť víťazstvo v najprestížnejšej mužskej tímovej súťaži sveta. Na výhre majú obrovskú zásluhu práve Radek Štěpánek a Tomáš Berdych, ktorí pre spoločnosť D.I.C. navrhli diamantové hodinky.

     Výrobu hodiniek osobne inicioval Radek Štěpánek po minuloročnom daviscupovom úspechu. Tento rok si víťazstvo opäť obhájili. Obaja tenisti navrhli pánske hodinky a vznikla limitovaná edícia v počte 32 kusov, ktorá symbolizuje roky uplynulé od prvého víťazstva vtedajšieho Československa.

    

     Typickým znakom hodiniek je symbol Davisovho pohára a gravírovaný podpis hráča na diamantmi osadenom číselníku. Na rube plášťa je potom vyznačený 100. ročník súťaže. Pre svoj nápad získal Radek Štěpánek tiež spolubojovníka Tomáša Berdycha. Jeho edícia sa okrem farby a podpisu na ciferníku líši i prevedením náramku z aligátora modrej  farby s červeným prešívaním. Celé hodinky sú v duchu trikolóry. Hodinky sú švajčiarskej výroby, vybavené strojčekom ETA a ich hodnotu, okrem tej zberateľskej, zvyšujú aj samotné diamanty. Ich cena je 8 tisíc eur a exkluzívne sú na predaj v showroomoch Diamonds International Corporation.

 

 

    Časť výťažku z predaja hodiniek limitovanej edície Štěpánek bude venovaná Nadácii Pohyb bez pomoci, ktorú založil profesor Pavel Kolář. A práve jemu Radek Štěpánek – podľa vlastných slov – vďačí za možnosť pokračovať v úspešnej tenisovej kariére. Časť výťažku z predaja druhej limitovanej edície Berdych bude venovaná Nadačnému fondu Tomáša Berdycha.

 
Pátek, listopad 22, 2013