V priebehu júla 2014 boli v New Yorku špecifikované podmienky o vzájomnej a obojstrannej spolupráci spoločnosťou Miss Universe Organization (MUO) a Diamonds International Corporation (DIC) na budúcich 10 rokov, teda do roku 2024. Dohodu podpísali prezidenti oboch spoločností Paula Shugart za MUO a Luboš Říha za DIC. Nechýbala aktuálne najkrajšia žena planéty Miss Universe Gabriela Ilsner, novo zvolená MISS USA 2014 Nia Sanchez, či Miss US Teen 2013 Cassidy Wolf.

Miss Teen USA 2013, Cassidy Wolf, Miss Universe 2013, Gabriela Isler, Luboš Říha, prezident spoločnosti DIC

a Miss USA 2014, Nia Sanchez v Miss Universe Organization

 

     Prvýkrát vo viac ako 60-ročej histórii Miss Universe Organization podpísaná zmluva definuje okrem práv a povinností hlavného partnera a oficiálneho sponzora koruniek Miss Universe, Miss USA a Miss Teen USA (firmy DIC), aj aktívny záujem MUO na rozvíjaní biznisu DIC. Touto zmluvou získala DIC možnosť a právo priamo pôsobiť a pravidelne oslovovať niekoľko miliárd ľudí na celom svete. 

 

Petr Matějček, Vice Prezident DIC, Miss Universe 2013, Gabriela Isler, Miss Teen USA 2013, Cassidy Wolf,

Lubos Řiha, prezident spoločnosti DIC, Paula Shugart, prezident Miss Universe Organization

 

     K 31. 12. 2012 mala Čína 1,35 miliardy obyvateľov, India viac než 1,2 miliardy, USA 315 miliónov, Japonsko 127 miliónov. Také je aj poradie štátov podľa obratu predaja diamantov a len v týchto krajinách sa ich predalo v minulom roku za takmer 50 miliárd dolárov. Súťaž o Miss Universe je veľmi populárna aj v Rusku a v tzv. postsovietských krajinách, kde žije viac než 240 miliónov obyvateľov (v Rusku 143 miliónov, na Ukrajine 45,5 miliónov, v Kazachstane 16,9 miliónov, v bohatom Azerbajdžane 9,6 miliónov a toľko isto aj v Bielorusku). Mimoriadnu popularitu dosahuje táto súťaž nielen v Latinskej Amerike, kde len Brazília s dynamicky rastúcou ekonomikou má 194 miliónov obyvateľov, ale aj v juhovýchodnej Ázií, kde sú tak ľudnaté krajinky ako Filipíny s 93 miliónmi obyvateľov, Vietnam s 88 miliónmi či Thajsko s 66 miliónmi. Zlato a diamanty sú v týchto krajinách nielen veľmi populárne symboly bohatstva, ale ich vlastníctvo patrí k historickej tradícií, niekde dokonca súčasťou náboženstva.

 

 

Petr Matějček, Vice Prezident DIC, Miss Teen USA 2013, Cassidy Wolf, Miss Universe 2013, Gabriela Isler,

Luboš Říha, prezident spoločnosti DIC; Miss USA 2014, Nia Sanchez v Miss Universe Organization

 

 

     Mediálna sila Miss Universe Organization je ohromná. Len webové stránky MUO otvorí denne v priemere 25 miliónov návštevníkov, ďalšie milióny navštívia stránky jednotlivých národných zástupcov. Zmienky o finále svetovej súťaže sú prakticky celý rok v najprestížnejších magazínoch o životnom štýle, móde, celebritách, ktoré sú čítané stovkami miliónov ľudí na celom svete.

     Podpis zmluvy o vzájomnej spolupráci oboch spoločností zásadným spôsobom mení nielen profil spoločnosti Diamonds International Corporation (DIC), ale taktiež vytvára podmienky pre jej nesmierne dynamický rozvoj.

 

Zdroj: Miss Universe o DIC uverejnili: https://www.missuniverse.com/news/view/296

Úterý, srpen 12, 2014Ďalší