Vývoj cien brúsených diamantov

01.06.2014 16:29

 

     Správy z posledných dní o vývoji cien brúsených diamantov, ktoré vychádzajú z aktualizovaného Rapaport cenníka (celosvetový veľkoobchodný cenník brúsených diamantov) hovoria, že predpoklady vo vývoji cien na trhu s brúsenými diamantami sa  napĺňajú - diamanty stále získavajú na cene.

     Oproti predchádzajúcim týždňom si určité kombinácie 1 ct diamantov polepšili v priemere  o 1,65%.

     Pri 1,5 ct kameňoch je to v priemere o 0,95%, pri 2 ct ide o 1,08%. Nárast pri 3 ct činí 1,92%  v priemere a pri 4 ct dokonca o 2,3% (v celej škále farieb a čistoty).

     Vývoj cien pri 5 ct hovorí o náraste o 1,81%  v priemere a pri 10 ct diamantoch vidíme 0,5% nárast ceny.

     Tento vývoj isto poteší majiteľov diamantov. Pre tých, ktorí uvažujú o bezpečnom uložení časti svojich voľných finančných prostriedkov a hľadajú alternatívu k tomu, čo už vlastnia a poznajú, ale ešte  stále váhajú, Je najvyšší čas na rozhodnutie, kým budú ceny diamantov opäť vyššie. Stačí zatelefonovať  alebo vyplniť kontaktný formulár a  dohodnúť si termín stretnutia  Radi Vám povieme viac a odpovieme na vaše otázky.

     Samozrejme Vám vieme zabezpečiť kvalitné investičné diamanty za výborné ceny aj s certifikátom od jedného z najuznávanejších gemologických laboratórii (IGI, HRD, GIA).  Tieto sľuby vieme splniť aj preto, lebo spoločnosť Diamonds International Corporation - D.I.C. SK, s.r.o. je ako jediná v strednej a východnej Európe členom a akcionárom jednej z najstarších diamantových búrz na svete - Beurs voor Diamanthandel so sídlom v Antverpách  a od mája 2014 aj členom Dubajskej diamantovej burzy - DDE - Dubai Diamond Exchange.

 

Zdroj: Rapaport a D.I.C. -spracovala D.S.